Bushwick, Red Hook, U.N, Avenues


Bushwick / East Williamsburg


Gatuhörnet Broadway/Myrtle Av. Brooklyns broadway alltså, samma namn som Manhattans mer kända motsvarighet. I denna korsning finns tunnelbanehållplatsen där jag kliver av för att komma hem.


Day & Nite Deli. Öppet dygnet runt likt de flesta bodegas i stadens alla gatuhörn. Serverar frukost, lunch, middag och allt där emellan i form av baguetter med pastramikött, salami et.c.
Eller Stekt ägg med bacon och så vidare i all oändlighet. Kaffe kostar 40 cent, alltså cirkus 3 svenska kronor.


Vill man köpa sprit eller vin så får man snällt ge pengarna in genom luckan till höger i bild. Flaskan levereras sen ut genom samma lucka. Jag tror inte att det skottsäkra glaset egentligen behövs numer, utan det är nog en kvarlevnad från förr om åren.


Mr. Kiwis. Öppet 24/7.


Nypressad fruktjuice. Välj själv vilka frukter du vill ha i.Likt många andra butiker som är ägda av asiater finns det en mängd varor av alla dess slag att tillgå.
------------------------------------------------

Ännu en Judisk-orthodox elektronikbutik. Adorama ligger vid Union Square och har alla sorters kameraprylar till billiga priser.

------------------------------------------------------------
Red Hook är ett industriområde i nordvästra Brooklyn. Ett av få områden dit tunnelbanan inte går. Men tack vare att Manhattan ligger snett över vattnet så är kommunikationerna ganska goda. Relativt nyöppnade IKEA (!) har ju en gratis färja som går mellan varuhuset i Red Hook och Manhattan.
IKEA har lett till ett uppsving för området som numera är ganska trendigt på sina håll.

Snett hus.


------------------------------------------------------------
U.N-kvarteren....med denna svenska skapelse. Denna bild borde såklart varit med i "svenska new york"-inlägget.

En av Donalds Trumps många försök att bygga hus till månen..

------------------------------------------------


Koreatown.

Avslutningsvis några foton från Manhattans avenyer
Nu är det slut för denna gång. Hem till Stockholm igen. Förhoppningsvis så får jag slutföra arbetet med bloggen (--och vad det i slutändan ska bli av dessa texter och bilder) någon gång under 2011

RSS 2.0