Brooklyn Botanic Garden, Park Slope, Prospect Park, Grand Central, FooD


Brooklyn Botanical Garden firar 100-års jubileum iår. Brooklyns invånarantal, mjölkpriset och vad 12 ägg har kostat genom de hundra åren symboliseras. Fler invånare på 60-talet än vad det är idag.


Brooklyn Botanical Garden ligger på gränsen mellan områdena Flatbush och Crown Heights, precis till öster omProspect Park. Ganska skönt att slippa hus och trafik och istället strosa runt bland importerade växter. Tisdagar innebär gratis inträde så då passade jag på.


-----New Yorks storhetstid inom sport var för länge sedan.. Förutom inom Baseball såklart. Yankees. Och det räcker väl ganska gott egentligen, med tanke på hur mycket dom gillar sin långtråkiga nationalsport.


Ebbets Field var hemmaarenan för det sen länge försvunna baseball-laget Brooklyn Dodgers (..som nämnt innan finns Dodgers numera i Los Angeles)...

Jag har haft planer på att besöka platsen där Ebbets Field en gång låg. Upptäckte dock i en bok som jämför bilder mellan Brooklyn nu och då att jag redan varit på den platsen, och dessutom tagit en likadan bild som den som fanns i boken!


Park Slope. En av Brooklyn hippa, fina områden. Området Park Slopes gränser mäts efter vilka gator som slutar
(=slope) ned från Prospect Parks västra sida.


------

Prospect Park är New Yorks näst mest populära park, efter Central Park. Och skapad av samma personer som styrde upp just den kändaste. Det speciella är att Prospect Park har det utseende som Brooklyn egentligen har, men som alla vägar och byggnader raderat ut.

Förutom vattnet så måste jag säga att Prospect Park påminner mycket om min egna Vitabergsparken!


Nu för tiden spelar dom Baseball och Frisbee..


..men en gång i tiden var det badminton som gällde!

Grand Army Plaza i den norra utkanten av Prospect Park..


..såg likadan ut förr.
----

Grand Central Station på Manhattan. En av världens finaste stationer.
Ganska känd vy. Vet inte varför dom har tagit ner amerikanska flaggan som brukar hänga från taket. Inte mig emot dock.

Dålig bild på taket. Får känslan av att det är asagudar som är avbildade, men det är det nog inte.


Grand Central i mitten, skymd av den stora metlife-skyskrapan
----

Köpte den här på tom mage! Hoppades på makaroner med fiskpinnar och brunsås, och det kunde väl inte slå fel med "good source of protein". Blev ganska chockad när brunsåsen var chokladpudding...
Som tur var finns det ett gäng butiker där man kan få nyttig mat:

Three Guys from Brooklyn. En dygnetruntöppen, trettio år gammal grönsaksbutik som ligger mitt bland ingenting i Brooklyn.

Kan varken förklara vad för sorts grönsaker som ses eller att priserna är väldigt billiga.
Men det är billigt och allting finns. Jepp.Fairway på Upper East Side:Två våningar med de mesta exklusiva som går att hitta i matväg.
Som Cajsa Warg fast mycket, mycket, mycket större.Food Dimension vid Union Square:Förutom två våningar med matvaror så finns det även en hörna där du kan köpa färdiglagad mat. I bakgrunden på bilden ser man en en tjej dra ut en pizza från elden. Bra matbutiker har en vedugn, sen gammalt.

Food Emporium

Butiken är speciell för mig eftersom att de säljer Coney Island Lager! 6 dollar kostar den, men då inkluderas en donation till bevarandet av Coney Island.

Hong Kong Supermarket i Chinatown:tre våningar med tre miljoner kinesiska tecken. Svårt att veta vad man köper!Trader Joes, Union Square.

En butik stor som ett vanligt Konsum. I princip alla varor är ekologiska (Tror inte att dom har någon svanmärkning eller liknande, i USA kallar de bara sina ekologiska varor för Organic et.c. Väldigt få som bryr sig om sånt dock).

Går du till Trader Joes så letar du dina matvaror under 20-30 minuter eller liknande. När du är klar så får du ställa dig antingen i 12 items or fever, eller bakom skylten för fler än 12 varor. Oavsett vad så får du köa genom hela butiken under åtminstonde en halvtimme. Sånt är livet om man vill ha billigt ekologiskt!
------


Mural på hörnet från Jay-Z's barndomshem. Jag vet inte om de åsyftar 9/11 eller härstammar från den tidsera då New York var annorlunda än nu.

Kommentarer
Postat av: TrixieÅååh dör lite på Ben & Jerrys-hyllan haha.... Underbart inlägg!!!

2010-05-16 @ 22:41:42
URL: http://www.sodermalmsnytt.se
Postat av: gvanosoprano

Coney Island lager, haha bästa! Kan bara se framför mig ditt leende och ett caööe "Soo jeeevla mäktigt" ekandes i huvudet.

2010-05-17 @ 10:19:39
URL: http://gvanosoprano.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0