The New York 4, Astoria (Queens), Long Island City (Queens)


The New York 4, de fyra karaktärerna i tv-serien Seinfeld. Seriens sista säsong gick för några år sedan men repriserna lär gå för evigt. Tur det, annars hade jag aldrig hunnit börja gilla eller titta på serien. The New York 4 består av karaktärerna Kramer, George Costanza, Elaine och Jerry Seinfeld (- vilket även är hans riktiga namn). Detta blir ett kort och tråkigt inlägg för alla som inte gillar Seinfeld.


Restaurangen som är med i princip varje avsnitt. Dock bara utsidan av den. Serien är inspelad i Hollywood och enbart mellanklippen visar denna diner. Man får aldrig någonsin se namnet TOMS i mellanklippen, för i serien heter stället Monks.


Karaktären Jerry bor på 129 w.81th street, detta nämns flera gånger i serien. Dock så är huset som visas i mellanklippen inte alls det samma som detta på bilden. Huset som visas i serien är i verkligheten ett hus i Los Angeles. Men däremot så bodde Jerry Seinfeld, på riktigt, på just den nämnda adressen, innan serien började sändas på TV.
Det är lite luddigt med vad som är verklighet och vad som är påhitt, men det gör ju bara serien mäktigare.


Elaines adress, 16w 75th st, precis vid central park. Hit får hon inte kinamat levererat, en gräns är en gräns.


Kramers favoritställe. Papaya King, ett ställe vida känt även i verkligheten. Också det enda av Seinfeldställena som inte ligger på Upper West Side (Seinfeld får representera Upper West Side, eftersom att det i New York-mått mätt är ett tråkigt område)


The Soup Nazi finns på riktigt! The Real Soup Man.

Tyvärr klantade jag bort adressen till Champagne Video så det blir varken en bild därifrån eller en filmkväll med Rochelle, rochelle för mig.


Roosevelt Hospital är med i serien flertalet gånger. Det är bland annat här som Kramer och Jerry råkar lobba en halspastill (junior mint!) till destinationen en redan utsatt människa. Även George har haft sina stunder med bland annat besök från sin moder (...och skuggor från rummet bredvid). George har själv besökt andra, bland annat lyckades han knycka åt sig en perfekt parkeringsplats, precis vid ingången - vilket, såklart, inte slutade bra. Kramer var även här och ville byta till sig en pojkes yankees-autografer. M.m. Nog om det.


Gatan där Georges föräldrar bor. Den ligger i området Astoria, som i sin tur ligger i Queens. Astoria är ett av de bästa områdena jag besökt i New York!
Astoria har en blandad befolkning, men majoriteten av invånarna är, och har länge varit, greker.


30th av och Ditmars Boulevard är de två huvudgatorna i Astoria. Sidogatorna är likt denna bild kantad av tvåvåningshus.


Ännu en gång gatan som av invånarna kallas Seinfeld street


Grekisk Orthodox kyrka


Astoria Park med bron Hell Gate Bridge. Hell Gate Bridge brukas av passagerartåg. Namnet är speciellt och jag vet inte var det kommer ifrån.


Astoria Park


Robert F. Kennedy Bridge ligger bara några hundra meter bredvid Hell Gate Bridge. Denna bro kallas även Triboro Bridge eftersom att den (..utanför bild delar sig och..) länkar samman de tre boroughsen/områdena Queens, Bronx och Manhattan.


A P


Astoria Park har en av de största allmänna poolerna som New York har. Triboro bridge är i bakgrunden.
New Yorks äldsta Beer Garden firar 100 år iår. Beer Garden är precis vad det låter som, idéen kommer från Europa (Tyskland?) från början.


Europeisk prägel på många av matvarubutikerna i Astoria, även om Coors är där och förstör.
Kaufman Astoria Studios är en välkänd plats för folk som är intresserade av film och TV.


Kaufmanhuset tar upp ett helt kvarter. Många, många kända filmer och TV-serier har spelats in där. Carlitos way, The Cosby Show, Spin City, Law & Order m.mLong Island City ligger söder om Astoria. Namnet är ganska förvirrande, men grundar sig i att det en gång i tiden var en egen stad. Long Island är den enorma ö där bland annat Queens och Brooklyn ligger - tillsammans med 100 andra ställen som inte tillhör New York City.
Nu för tiden är Long Island City en ganska öde plats, de flesta byggnaderna består av industrier..


..men närheten till, och utsikten över, Manhattan gör att det finns ett gäng bostadskvarter här också.
Silvercup Studios är Long Island City's motsvarighet till Kaupman i Astoria. Och i andelen kända serier och filmer så vinner Silvercup till och med. Bland annat The Sopranos, Sex & the City och Gangs of the New York har spelats in här.


I mitt tycke så finns New Yorks allra snyggaste bro i L.I.C! 59th Street Bridge (även kallad Queensboro Bridge).


Här finns även USAs största housing project - Queensbridge Houses. Vissa invånare räknar det till 96 såna här byggnader, men det beror verkligen på hur man räknar eftersom att husen "sitter ihop".


Queensbridge Park, en av tidig hiphops viktigaste platser. It all started out in the park.

Dagens hyllning går ut till mamma (mors dag!) men även till..

:) Crosstown-bussarna. Alla tunnelbanjelinjer på Manhattan går ju i princip lodrätt från norr till söder och vise versa. Vill man ta sig från öst till väst på ön så tar man en sådan här buss. Smidigt och enkelt, speciellt om man är uppe i höjd med central park, för bilvägarna genom parken är kanske de snabbaste i hela stan - lite trafik och inga rödljus.

Kommentarer
Postat av: Mr Pink

Apropå Crosstown-bussarna - jag tror att Jimi Hendrix skrev den här låten när han besökte New York och fascinerades av den livliga trafiken.

Postat av: Caaaarl

Pink, nu känner jag mig ägd, låten och videon var helt klart bättre än mitt inlägg.

2010-05-10 @ 16:26:29
Postat av: Mr Pink

Caaaarl: Ifall det var så så tog du igen det i det senaste inlägget. Riktigt intressant.

2010-05-11 @ 10:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0