Bensonhurst, Bay Ridge, Memorial Day, New York Film Academy, street ball

Bensonhurst är det mest välkända italienska kvarteret i Brooklyn.  Andra folkgrupper har börjat flytta in precis som i alla de andra italienska områden på Manhattan och i Brooklyn, Bronx och Queens. Bensonhurst håller sin italienska prägel via att många i området har hus både här samt i Italien.


För första gången såg jag fotbollsflaggor i ett italienskt område, och det känns ju passande. FC Inter på en bild ovanför och Palermoflaggor på hustaket på bilden här.
Längs med 18th avenue ligger denna butik, samt bl.a flera social clubs där de gamla italienska gubbar sitter dagarna i ända (antar jag) och undviker att prata engelska. Har jag tid ska jag åka tillbaka och fråga ifall jag kan ta ett foto av dom. Fanns ingen möjlighet att fota igår då de flesta hade ögonen på mig. Tror att dom blev förvånade men lite glada av att se en lång europee. Iallafall inte läge att ta upp kameran då det började åskregna.


------------------------------------------------------------

Bay Ridge gränsar till Bensonhurst och är ligger i Brooklyns Sydvästra hörn. Bay Ridge befolkades av Skandinavier men inte mycket finns kvar från dessa dagar. Nu för tiden är det område med folk från alla världens hörn. Många muslimer men tillsynes även många "patriot amerikaner" (kunde inte komma på ett bättre ord). Tillsynes fridfullt iallafall.
Bay Ridge´s promenadstråk längs med vattnet. Coney Island syns i horisonten.


Verrazano-Narrows Bridge. Binder samman Brooklyn med Staten Island.


------------------------------------------------------------

Jag har frågat två, tre personer vad det innebär att fira memorial day, men ingen har haft någon ordentlig koll.
Minnas bravader från krig kanske, jag vet inte. Iallafall så hade Manhattans egen krigsbåt gratis inträde dagen till ära..
Militärer tar lunchpaus..


..medan andra får hålla koll på turister som vill låtsas skjuta kulspruta..
------------------------------------------------------------

New York Film Academy är en stor skola där man utbildar sig till regissör, skådespelare och andra yrken kopplade till film.------------------------------------------------------------

New York har tusentals basketplaner, och när vädret är okey så är de alltid folk som lirar. The mecca of Basketball som staden kallas. De två viktigaste streetballplanerna är the Cage och Rucker Park.


The Cage, ligger i gränsområdet till Greenwich Village på Manhattans södra sida. På helgerna är det ofta minst 70-80 personer som tittar eller stannar till för att se matcherna som pågår.


Rucker Park uppe i Harlem..

'
Rucker Park igen. Flera NBA-spelare har gjort sig kända här. Varje sommar så hålls stora streetballturneringar. Osv.


Kareem Abdul Jabbars basketplan. Nära hans barndsomshus.
------------------------------------------------------------


Igår var det "first of the month", det innebär att folk får sina socialbidrag (food stamps och welfare checks) och att denna butik nära vårt hem för första gången verkade göra någon nytta. låååång kö.

Kommentarer
Postat av: Mr Pink

Vad är det för kamera du plåtar med?

2010-06-02 @ 10:06:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0